torsdag 24 maj 2012

Felicias ingrepp

Det hela började vid ett års kontrollen att dom hörde blåsljud på bvc, vidare därifrån blev det upp till lasarettet, där gjordes ekg och lyssnades ännu en gång. Fortfarande blåsljud. Kallelse till Falun med ännu ett ekg och ultraljudsundersökning. Där man på bilderna såg att hon hade en förbindelse som inte hade stängt sig igen efter hon föddes. Detta kallades för Öppetstående ductus arteriosus. Först såg det så litet ut att dom tänkte låta det vara men efter vi åkt därifrån hade läkaren tittat lite mer på bilderna och skickat ner dom till en kollega i Göteborg, där såg dom att vänstra kammaren var lite större än normalt, vilket tydde på att den blev påverkad av det här.Så ännu en kallelse till Göteborg fick vi där dom skulle åtgärda det här.

Vi kommer ner på söndagen efter över 4 tim tåg åkande. På måndagen skulle vi vara där åtta på morgonen för lite olika prover, det första som händer är att vi åker till fel sjukhus. Jippiii! Dom tillhör samma men sjukhuset är uppdelat på två ställen. En timme försent kommer vi, men dom verkade vana att folk åker fel. Ekg, ultraljud, röntgen, blodprov och information fick vi denna dag.

På tisdagen gjorde dom hjärtkateterisering. Hon blev nersövd i min famn och det är hemskt att känna hur du förlorar kontrollen. Ger kontrollen till vilt främmande människor. Så klart bröt jag ihop men dom varnade innan för att man kunde göra det. Sen blev det ungefär en och en halvtimmes väntan, tills dom ringde. Vi fick komma till uppvaket där hon låg med syrgas och fortfarande sov. Hon vaknade kanske efter en halvtimme, då fick vi åka ner till avdelningen där hon skulle vara sängliggande i åtta timmar. Det var inte lätt kan jag då säga. Hon var så pigg och alert att det var svårt att tro att hon genomgått ett ingrepp. Men allt hade gått bra iallafall. Det blev mest filmtittande och pusselläggning. Hon drack och åt bra på en gång, så det var väldigt skönt. Fick en isglass på en gång när vi kom till avdelningen så hon var väldigt lycklig. Vid sex på kvällen fick hon äntligen stå på benen och allt gick bra, så hon fick följa med oss tillbaka till hotellet igen.

Dan efter skulle vi tillbaka igen för röntgen och ultraljud för att se att "pluggen " satt kvar. Det gjorde den och allt såg jätte bra ut! Efter sista sprutan med antibiotika så blev vi utskrivna. Total lycka kan jag lova! Men personalen där nere har varit fantastiska. Är så lycklig över att allt har gått så bra.
Detta är en väldigt nerförkortad version men jag ville att ni skulle förstå lite vad hon gått igenom iallafall. Ett stort tack till Drottning Silvias Barnsjukhus!!
Nä nu ska jag en sväng till arbetsförmedlingen. Ta hand om varandra nu!
Pöss!

1 kommentar: